.hu domain név választás és regisztráció Print

  • 27

A domain név foglaltságához nem szükséges bejelentkeznie, az oldalunkon ezt bármikor ellenőrizheti. Az oldal középső részén található domain név kereső segítségével:

  1. Az oldal középső részén található Új domain regisztrációja lehetőségnél tudja ellenőrizni azt hogy az a domainnév amelyet szeretne regisztrálni szabad-e.

    Domain kereső

  2. A kereső mezőben minden előtag nélkül (http://, https://, www.) adja meg a domain nevet, majd kattintson a Domain ellenőrzése gombra.

    Domain név keresése

  3. Abban az esetben ha a bejegyezni kívánt domain név foglalt akkor lehetősége van arra, hogy további végződésekkel is ellenőrizze a domain név foglaltságát. Ehhez kattintson a keresőmező mellett megjelenő Több végződés ellenőrzése gombra.

    Domain név keresés összes végződéssel



  4. Ezt követően válassza ki, hogy a domain nevet hány évre kívánja regisztrálni, majd kattintson a Megrendelés most gombra.

    Domain megrendelés névszerverek

  5. A következő oldalon lehetősége van a regisztrálni kívánt domain névhez tárhely szolgáltatást választani, illetve beállíthatja azt is, hogy a domain név milyen névszerverekkel kerüljön bejegyzésre. Ezen felül eldöntheti, hogy a domain név regisztrációját elektronikus úton kívánja elindítani (a rendszerünk alapértelmezésben elektronikus úton indítja a regisztrációkat), vagy pedig a hagyományos papír alapú regisztrációt választja.

    Domain megrendelés kosár

  6. Következő lépésben megtekintheti a kosarát, amennyiben rendelkezik promóciós kóddal akkor megadhatja azt, illetve lehetősége van visszavonni a megrendelést, vagy további megrendelést is elindíthat. Amennyiben mindent rendben talál, úgy kattintson a Megrendelés gombra

    Domain tulajdonos és kapcsolattartói adatok

  7. Ezt követően meg kell adni a domain név tulajdonosának, valamint az adminisztratív illetve a technikai kapcsolattartók adatai. Minden megrendelés esetén használhatja a korábban felvett kapcsolattartókat, de lehetősége van arra is, hogy minden domain név esetén új kapcsolattartót adjon meg.
  8. Az adatok megadását követően válassza ki a fizetési módot.

    Jelenleg a rendszerünkben az alábbi módokon van lehetőség befizetésre:

    • PayPal (azonnal)
    • Banki átutalás: Az átutalás bármilyen bankszámlaszámláról érkezhet (nem csak a megrendelő bankszámlaszámáról). Fontos, hogy az átutalás közlemény rovatában csak a megrendelt domain nevet, vagy a díjbekérő sorszámát tüntesse fel.
    • Banki készpénzes befizetés

     

  9. A megrendeléséhez megjegyzést is fűzhet például a domain név beállítására vonatkozóan.
  10. Valamint jelölje be az Elolvastam és elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket felirat előtti jelölőnégyzetet.
  11. Kattintson a Megrendelés elküldése gombra.

Was this answer helpful?

« Back